Torbjørg Veland 

Jeg fikk sannsynligvis ME etter kraftig infeksjon fra flåttbitt sommeren 1992. Kollapset (helt pleiepasient) i november samme år. Lå 4 mnd. som pleiepasient på sykehus til utredning.

Ble sendt videre til Haukeland universitetssykehus. Fikk diagnosen ME av professor Nyland, nevrologisk avdeling. Diagnosen ble satt etter Canada-kriteriene. 

Formen min før kurset var stigende, moderat. Jeg tok LP-kurset etter at dette var mye om det i media, spesielt etter at vi så Live Landmark fortelle om hvor frisk hun var blitt. Det var også en jente med i programmet som var blitt helt frisk av ME. 

Jeg tok LP-kurset i Norge, i Bærum. Våren 2009, Vibeke Hammer. Jeg slet meg gjennom 3 dager med meget streng disiplin og dobbel dose smertestillende. 

Ble faktisk helt hjernevasket, det var tross alt JEG som «gjorde» ME. 

Fikk ikke holde kontakt med hverandre etter kurset, ikke fortelle om hva kurset gikk ut på til andre, få alt og alle som vi satt i sammenheng med ME ut av våre liv, ingen kritiske spørsmål osv. Og jeg lærte STOPP!!! Jeg gikk inn for fullt -STOPP her, STOPP der, det var tross alt MIN egen skyld og tankegang som «gjorde» meg syk. 

Gikk på en kraftig smell før oppfølgingstimen på tlf. Alvorlig grad. Fortsatt alvorlig grad etter et halvt år og etter ett år. Nå er formen moderat til alvorlig, må bruke mye rullestol bla. 

Jeg vil aldri anbefale noen ME-pasienter å ta LP-kurs!!!!

Teksten ble første gang publisert her: