Anonym Mann, 50

Mange skammer seg over at de har latt seg lure til å ta LP-kurs. 

Høsten 2007 gikk det gjetord om Lightning Process (LP) i det norske ME-miljøet. 

Så mange sa de hadde blitt friske, at ME-foreningen ba oss rapportere inn. 

En venninne av meg sa at hun hadde vært i England, prøvd LP og blitt frisk fra ME. 

Hun holdt det hemmelig hva «kuren» gikk ut på. 

Mine foreldre, venninna, og til og med fastlegen min oppfordret meg til å prøve, og det gjorde jeg. 

Det var en fransk, ung dame, i et vanlig bolighus i London. Hun viste meg en video av en engelsk rugbyspiller, som forklarte at kona hans hadde blitt frisk. Instruktøren sa hun hadde helbredet alle sine klienter. 

Jeg betalte en stor pengesum i kontanter. 

Selve «behandlingen» var å stå på et rutenett: hvis en følte f. eks. smerter eller tenkte noe negativt, skulle en rope «Stopp!» og gå til den rette ruten. Etter hvert skulle dette automatisk skje inne i hodet. Det var også en regle en skulle gjenta og gjenta inni seg, noe om at en var et fantastisk menneske. 

Instruktøren messet om noe som tok utgangspunkt i et av mine barndomsminner – å leke Robin Hood- hun overbeviste meg at jeg egentlig var blitt frisk. 

Jeg er veldig flau over dette, men jeg lot meg overbevise om at jeg var blitt frisk, jeg ringte hjem og sa at jeg var blitt frisk. Men dagen etter våknet jeg opp med store smerter, og skjønte at jeg var blitt lurt. Jeg var ikke frisk i det hele tatt. 

Min venninne trodde i flere måneder at hun var frisk, en kunne ringe bort til London og få «påfyll» med hjernevask. Det gjorde aldri jeg. Men jeg er fremdeles veldig flau over at jeg lot meg hjernevaske i et døgn. LP er 100 % svindel og lureri. Det er umulig å bli frisk fra en fysisk sykdom ved å bruke primitiv hjernevask.