Maria Lukas

Fikk hjernehinnebetennelse våren 2006. 

Etter lengre tid sykdom, mange lege- og spesialistbesøk, ble det snakk om muligheten for at det kunne være ME. 

Fikk høre om Lightning Process gjennom en bekjent. Visste lite om sykdommen på dette tidspunktet. Var selv terapeut, og tenkte at det kunne være interessant å forsøke dette. Dro på kurs i England i 2007. 

Reagerte allerede på kurset, på hvordan vi ble bedt om å ikke ha kontakt med hverandre, heller ikke snakke med dem vi reiste med, jeg hadde med min mor, om hva kurset gikk ut på. 

Poenget med kurset er å få deg til å tro at du ikke har ME, men gjør ME. Dermed blir det på en merkelig måte logisk å si på slutten av kurset at jeg er frisk, hvilket jeg også gjorde. 

I flere mnd. jobbet jeg med kursmaterialet og teknikkene vi hadde fått med oss. 

Etter å ha oversett signaler kroppen gav, kollapset jeg totalt. 

Jeg måtte slutte jobb og studier helt, og flytte hjem til mine foreldre, da jeg var for syk til å ta vare på meg selv. Jeg ble da diagnostisert med ME etter canadakriteriene, satt av spesialist. 

Jeg har i dag god kontroll på sykdommen. Men det har tatt lang tid å komme tilbake til et nivå jeg var på før kurset i LP. Jeg ville aldri anbefalt noen å ta dette kurset, og jeg ville frarådet en ME-pasient dette på det sterkeste.