Blogg

Løpende oppdatering med hva som skjer på siden. Litt avhengig av formen til de som drifter.

Ny fortelling

Etter litt tid med lite aktivitet er det en glede å kunne publisere en ny fortelling fra våre samarbeidspartnere.

T. Knutsen forteller om hvordan de i mange år var fortaler for LP, men i virkeligheten kjørte seg selv nedover til en mer alvorlig grad av sykdommen.

Vi mistenker vi etterhvert kommer til å se fler og fler slike fortellinger fra noen av de som i dag står frem som «friske» fra ME. Det er synd folk blir brukt på denne måten.

Stor takk til T. Knutsen for å dele sin historie med oss! Du leser den her!

(P.S. I sammenheng med det du skriver, vi synes ikke du har noe å være skamfull over – men vi synes det er veldig synd for de som blir en brikke i spillet)

Fundraiser for arbeidet til Dr. David Tuller

David Tuller, senior fellow på Berkeley, har vært en nøkkelperson i å gå opp mot den dårlige vitenskapen en del av “ME-fornekterne” har stått for, de seneste årene. En stor del av ME-miljøet er svært takknemlige for den innsatsen han har gjort, og fortsetter å gjøre, for å gi tilsvar på dårlig forskning på dette området.

Akkurat nå kjører det en fundraiser til støtte for arbeidet til Dr. Tuller, hvis du har litt til overs og synes saken siden her står for er bra, vil vi oppfordre til å gi et bidrag. Alt hjelper 🙂

Lenke til innsamling: https://crowdfund.berkeley.edu/project/31347

P.S. Vi har ingen bindinger til David Tuller eller arbeidet hans, vi bare synes det er helt topp!

Engelsk del oppdatert

Den engelske delen av siden har nå fått opp neste alle brukerfortellingene. Vi mangler stadig et par opplaster og et par oversettelser, men i sin helhet er det ganske ferdig nå.

Vi skylder vår engelske oversetter, samt korrekturleseren, en stor takk for jobben med dette! Dere har gjort en super innsats!

Den engelske siden tilgås ved å trykke på flagget i menyen, eller direkte her.

Spennende artikkel

Vi har blitt oppmerksom på et innleggpsykologisk.no av FAFO-forskerne Kielland og Grønningseter, med tittelen “Det er ikke Lightning Process de ME-syke er redde for. Det er NAV”.

Vi kan kanskje diskutere om det er helt sant (vi er litt redde for LP og), men premissen er korrekt, at det veldig skumle blir når NAV skal presse syke til å delta på kurs som kan være skadelig. (Vi fastholder stadig at LP kan være ganske skadelig i seg selv, noe som dokumenteres til fulle på nettstedet her.) Fint og saklig innlegg fra nevnte forskere.

Det ekstra hyggelige var at LP-fortellinger.no blir lenket i innlegget 🙂 Takk for det!

Litt om deling av siden

Til dere som hjelper å få fokus på fortellingene her for å gjøre folk oppmerksomme på hva som skjer – tusen takk!

Vi ser på statistikken at langt mesteparten av henvisninger kommer fra facebook-innlegg (men vi ser ikke hvilke). Etter det kommer en god del fra twitter, og deretter få besøk fra forskjellige sider med artikler, blogger, osv.

Poenget med dette er, at det ser ut som langt det mest effektive er å dele siden på Face, på Twitter, og andre sosiale media.

Med andre ord, vi trenger den innsatsen vi gjør alle sammen for at disse fortellingene blir delt.

Så tusen takk, og kjør på alle steder dere kan presse dette inn! 🙂

Ny fortelling

Takk til R. B. som deler sin fortelling her på siden! Du finner fortellingen her. Ennå en pasient som forteller at Dr. Wyller har anbefalt LP.

Takk også til alle dere som fortsetter å dele siden, og at vi dermed får økt kjennskapet til det som foregår.

2.000 besøkende!

Siden vi startet siden, har vi nå hatt presis 2.000 besøkende, med 14.000 sidevisninger.

Vi er så glad for at det er interesse for dette, og setter pris på hver enkelt besøkende som har mulighet for å sette seg inn i det vi har lagt ut her.

Del siden alle steder den kan deles!

Engelsk seksjon

Vi har nå satt opp en forløpig skrapet engelsk utgave av siden. Takk til våre frivillige som hjelper med å oversette løpende. Dere kommer til den her, eller med klikk på flagg / språk i menyen!

Første LP-fortelling etter lansering!

Da har vi mottatt den første LP-fortellingen via kontaktskjema etter vi lanserte nettstedet. Stor takk til Heidi Andresen som har delt sin fortelling med oss! Samtidig en stor takk, igjen, til dere som stilte opp med fortellingene deres til lansering.

Fortellingen til Heidi kan du lese her.

Om du har en egen opplevelse med LP som du ønsker å dele med oss, kan du ta kontakt gjennom dette skjemaet.

1.300 besøkende

Vi lanserte LP-fortellinger.no for to dager siden, og har til nå hatt ca. 1.300 besøkende, med rett under 10.000 sidevisninger. Hjertelig takk til alle dere som deler siden!

Vi vurderer løpende tiltak for å få budskapet ut, men det viktigste er til stadighet dere som deler på sosiale media, med venner, og så fremdeles.

Om en ønsker å gi tilbakemelding på noe, er det bare å bruke kontaktskjemaet!

500 besøkende!

Vi lanserte siden offisielt i dag kl. 10. Allerede nå snaue 4 timer senere, har vi hatt over 500 besøkende og 3.700 sidevisninger! Det er godt å se at de som finner vei til siden i snitt klikker seg videre til 7-8 sider. Tusen takk til alle dere som leser og deler fortellingene og innholdet på siden.

Vi vet det gjenstår litt ting her og der, men tar oss en liten pust i bakken før vi ruller videre. Kontakt oss om det er noe du ser som trenger å fikses opp!

Vi lanserer LP-fortellinger.no

I dag lanserer vi LP-fortellinger.no, en side med fortellinger fra de som har hatt en dårlig opplevelse med Lightning Process, som motsvar til den ensidige fremstillingen som kommer fra miljøet rundt LP.

Utover disse brukerfortellingene legger vi frem litt innledende info om ME, Lightning Process, Recovery Norge, og vil kort sagt være en enkel inngangsportal til problemstillingen, fra en litt mer skeptisk synsvinkel enn fra de som driver disse kursene.

Vi håper denne siden vil være en ressurs i den offentlige debatten, og ser frem til å fortsette å bidra til denne.